Taxa pe Mostenire

Taxa pe MostenireDe multe ori avem impresia ca parlamentarii din Romania lucreaza la foc continu sa inventeze taxe noi pentru cetateanul care incearca sa supravietuiasca.

Parlamentarii din Marea Britanie au si ei bubele lor, unele chiar mai mari decat a parlamentarilor romani. Asa se face ca in 1914 statul britanic a venit cu Taxa pe Mostenire. Legea britanica spune ca oricine lasa mostenire o proprietate a carei valoare depaseste 325.000 lire sterline (400.000 euro) este supusa Taxei pe Mostenire. Mostenitorii sunt obligati ca intr-un termen de 6 luni de la deces sa plateasca statului 40% din valoarea proprietatii mostenite. Asta inseamna ca 150.000 euro din 400.000 euro se duc la stat iar restul de 250.000 euro raman mostenitorilor de drept. 10.000 de mostenitori au fost nevoiti in 2010 sa plateasca aceasta taxa, in 2015 numarul sa cvadruplat, ajungandu-se la 40.000 de mostenitori taxati. Din aceste taxe, in 2015, guvernul britanic a colectat 6 miliarde de euro – adica aproximativ 15% din PIB-ul Romaniei.

Din punctul nostru de vedere aceasta lege este profund imorala. Dupa ce muncesti o viata intreaga te trezesti ca 40% din ce ai strans trebuie sa se intoarca inapoi la stat. Sa speram ca aceasta idee nu ajunge la urechea parlamentarilor romani.

Ce parere ai despre aceasta taxa pe mostenire? Ai fi de acord sa existe o astfel de taxa in Romania?

Cuvinte cheie: taxa pe mostenire

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s