Cum sa gasesti imobil in zona buna!

Cum sa gasesti imobil in zona bunaMajoritatea celor care au facut bani buni din imobiliare au reusit pentru ca s-au concentrat sa cumpere imobile in zonele bune sau cu viitor potential sigur, inainte ca altii sa le descopere.

Atunci cand te gandesti sa cumperi orice tip de imobil zona este extrem de importanta, cu atat mai mult cand scopul cumpararii este de a revinde sau pentru a-l scoate la chirie.

Cateva intrebari la care trebuie sa raspunzi cat se poate de sincer pentru a afla daca imobilul isi merita banii si se afla intr-o zona buna:

  • casa de vanzare se gaseste la kilometrii distanta fata de strazile principale? Circula microbuze, autobuze sau trenuri? Exista sosea asfaltata? Exista gaze sau apa curenta trase macar la poarta? In zona exista istoric despre posibile inundatii? In zona exista comunitati mari de tigani? Exista un dispensar in sat? Casa este pe soseaua principala? Zgomotul traficului este intens?
  • apartamentul de vanzare se afla cat mai aproape de centru? Blocul a fost construit dupa 1977 sau are bulina rosie? Daca cumperi apartament la ultimul etaj exista acoperis? Blocul a fost termoizolat? Daca apartamentul este la parter si proprietarul iti „ofera” si gradina verifica in actul de proprietate daca gradina apare in acte. Blocul este pe o strada in care traficul este foarte intens?

De asemenea intereseaza-te daca in zona exista posibile proiecte de dezvoltare. Se construieste sau se muta o fabrica, se construieste o noua sosea? Raspunsuri la astfel de intrebari se gasesc, de regula, pe pagina primariei sau in stirile locale.

Si acum, cum descoperim daca zona este buna? Ne folosim de analiza SWOT pentru imobiliare. Nu va speriati, este foarte usor de facut, va arat cum se face:

Pe o foaie de hartie desenati patru chenare, la fel ca in imaginea de mai jos.

Analiza SWOT pentru imobiliare

Acum, in fiecare chenar corespunzator treceti raspunsurile la intrebarile de mai sus.

Dupa ce le-ati trecut o sa aveti o imagine intreaga inainte sa luati decizia finala. Acordati importanta mai mare factorilor care sunt mai importanti pentru dumneavoastra. Cantariti bine toate cele patru chenare si luati decizia cea mai buna.

Daca ai nevoie de ajutor te rog sa adaugi un comentariu mai jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s